Je zwangerschap,
verdient een mooie afdruk!

Gipsbuiken

Gipsen buik laten maken

Je zwangerschap is een bijzondere tijd. Misschien ben je al druk met kleertjes zoeken, babykamertje inrichten en andere noodzakelijke voorbereidingen. Naast deze zaken is het natuurlijke ook leuk om iets van een herinnering aan deze bijzondere tijd te hebben. Een gipsbuik is dan ontzettend mooi om te laten maken.

gipsbuik laten versieren met kant

Wanneer kan je een gipsbuik maken?

Het mooiste is de periode waarin je buik natuurlijk het grootst is, maar niet te vlak voor de uitgerekende datum. Dus dan zit je ongeveer tussen de 30 en 35 weken.

Wat trek je aan bij het maken van een gipsbuik?

Omdat je een mooie afdruk wil van je buik is het handig om makkelijk zittende kleding aan te trekken. Een trainingsbroek en een top zit comfortabel en deze kun je makkelijk naar beneden of boven verschuiven zodat de buik ontbloot wordt. Gips knoeit altijd wat dus trek niet je allermooiste kleding aan.


Hoe lang duurt het maken van een gipsbuik?

Het maken van een gipsafdruk van jouw zwangere buik is gemiddeld in een half uurtje klaar. Dit hangt ook af van hoeveel je gegipst wil hebben. Wil je alleen je buik of ook je borsten en eventueel 1 schouder erbij?


Gipsbuik met groen kant

Hoe maak je een gipsen buik?

Allereerst is het belangrijk om te beslissen of je alleen je buik of ook je borsten, een arm, of een schouder wilt laten gipsen. Het maken van een gipsen buik doen we door meerdere laagjes gipsverband over de te casten delen van je lichaam te leggen. Wanneer deze uitgehard zijn (meestal na 5-8 min) kan jouw gipsbuik van je buik gehaald worden. Dit is meestal niet zo lastig want vaak hoef je maar 1x diep te zuchten en floept hij zo van je lichaam.

gipsbuik met zwart kant en naamGipsbuik geboortekaartje uiltje

De gipsen buik kan hierna het beste verder drogen. Wil je hem toch meteen naar huis neem dan even iets van een oude doek mee waar je hem op kan vervoeren. Wanneer je ervoor kiest dat wij hem versieren of beschilderen dan blijft hij bij ons. Wij prepareren hem verder voor je zodat hij mooi blijft. Ook knippen we hem bij en verstevigen we hem. Hierna wordt hij nog een aantal keren behandeld voordat we kant of een beschildering erop gaan maken. Bij een beschildering wordt de buik ook nog glad gemaakt zodat je het gipsverband niet meer ziet.

Wanneer is mijn gipsbuik klaar?

Wanneer je alleen een gipsbuik wil, dan kan je hem meteen weer meenemen. Wil je dat ik de buik verder afwerk en versier, zoals bijvoorbeeld met kanten stof, bloemen, een ophanglint o.i.d. dan is hij binnen 2 weken klaar. Wil je hem beschilderd hebben met iets moois zoals jullie geboortekaartje of een ander mooi schilderwerk? Dan kan het wat langer duren.
Ik maak eerst een mooi ontwerp op basis van jouw wensen. Ondertussen maak ik jouw gipsbuik verder klaar zodat wanneer er een ontwerp akkoord is, ik meteen verder kan.

Je gipsbuik laten versieren

Natuurlijk is een kale gipsbuik, met alleen gipsverband, niet interessant om naar te kijken. Het mag best een pronkstuk worden toch? Laat hem dan mooi versieren met kant of beschildering. Je kunt ook de afbeelding van het geboortekaartje op je gipsbuik laten schilderen.
Ik denk graag met je mee, zodat jouw gipsbuik een mooi stylish exemplaar wordt, die je ook nog leuk op kan hangen of neer zetten.

Voordat ik een gipsbuik afwerk moet deze altijd eerst verder verstevigd worden. Daarnaast behandel ik hem voor zodat het gips op den duur niet gaat verstaffen (dit is ook beslist aan te raden wanneer je hem niet laat afwerken en direct mee neemt). De randen worden netjes bijgeknipt zodat de vorm ook klopt.

Gipsbuik me to you beertje

Gipsbuik kado geven

Je kunt natuurlijk ook een gipsbuik cadeau geven. Verras je partner of dochter of zus met een mooie afdruk van haar buik. Dit kan door een waardebon te geven maar je kan natuurlijk ook als verassing ons uitnodigen op haar babyshower. We maken dan ter plekke in een half uurtje een afdruk van haar buik. Dit kan in gezelschap van haar vriendinnen en familie maar uiteraard kan dit ook prive in een eigen ruimte zoals badkamer of keuken.

Gipsbuik versieren op babyshower

Sommige vinden het superleuk om zelf de gipsbuik verder te versieren op de babyshower. Maar wil je dit niet of wil de mama liever dat wij dat doen dan nemen wij de buik mee naar ons atelier. Hier zullen we de buik prepareren zodat we ermee verder kunnen zodra wij weten wat en hoe de wensen van de mama zijn voor de buik. In principe heeft ze alle tijd om hierover na te denken. Omdat we de buik goed voorbehandelen zal deze prima geconserveerd blijven, maar vanwege de ruimte willen liefst niet dat een buik meer dan een half jaar bij ons in het atelier ligt uiteraard.
Bellycasting!

een realistische afdruk van je buik.....

Wil je liever een realistische afdruk van jou buik? Dan is bellycasting meer wat voor jou!

Een bellycasting geeft namelijk precies weer, hoe jou buik eruit zag. Met zijn moedervlekjes, huidlijntjes etc. Het mooie van een bellycasting is dat je ook je partners handen of die van jezelf mee kan nemen in de afdruk. Hierdoor geeft het een echte realistische kopie van je buik.

Wil je de naam en/of geboortedatum er op of iets anders dan kan dat ook. De buik kan op elke gewenste manier afgewerkt worden, zoals brons, of zelfs mat-, semi- en hoogglans kleuren.

Meer informatie

Reserveer een afspraak!

Vraag vrijblijfend informatie aan of reserveer een afspraak. Wij helpen u graag!

© Lifecasting Atelier Nederland | Webdesign by www.saskiacreations.nl