Mooie herinneringen,
Vastgelegd in een uniek beeld!

Handbeelden

In ons atelier maken we prachtige realistische 3D afdrukken van bijvoorbeeld jullie handen. Het proces die we gebruiken om deze handbeelden mee te maken noemen we bodycasting of lifecasting. Het is een mooie manier om een tastbare herinnering te creëren samen met je partner, vriend, zus of familielid. Maar zeker ook geschikt voor het maken van bijvoorbeeld een pootafdruk van je huisdier of een afdruk van je zwanger buik.

Materiaalkeuze bodycasting

Veel mensen denken dat een handbeeld of ander lichaamsafdruk gemaakt wordt in gips. Er wordt ook vaak gevraagd om een gipsafdruk, terwijl wij die eigenlijk niet maken in gips. Onze beelden worden gegoten met acrylhars, epoxyhars, gietbeton, aluminiumcement en jesmonite. Het enige wat we met gips maken zijn gipsbuiken.

lifecasting in Overijssel

Het maken van een beeld is een bijzonder proces en vergt veel geduld en precisie. Zo werken we soms wel 2 tot 3 weken aan een beeld om deze perfect af te werken en retoucheren indien nodig.

Persoonlijk handbeeld

Een handbeeld is een persoonlijk en uniek beeld. Niemand heeft immers dezelfde handen. Er zijn verschillende manieren waarop je je handen kunt vasthouden. Wanneer je een bepaalde vorm of compositie hebt gezien die je graag zoveel mogelijk wil benaderen, neem deze foto dan gewoon mee bij de afspraak.

Handafdruk laten maken in Overijssel

Voor sommige bijzondere posities is het handig vooraf een foto te sturen wat u wil. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer u met een grote groep van meer dan 4 personen komt, of wanneer het geen rechtop staand beeld betreft maar een krans of andere compositie. Zo kunnen we inspelen op wat u wil, door het maken van onze eigen bakmallen.

gips handen maken

Unieke 360° handenkransen

Bij ons is het mogelijk om een volledig 3D beeld van een handenkrans of stapeling met meer dan 2 handen te laten maken. Dit betekent dat er geen platte kanten aan een handenkrans of een stapeling van handen zal zitten. Alle handen, dus ook de onderste hand zullen in detail uit de mal komen. Let op: De kosten voor een handenkrans of horizontaal beeld is verschilend dan die van een staand beeld.

Handenkrans laten maken
Reserveer een afspraak!

Vraag vrijblijfend informatie aan of reserveer een afspraak. Wij helpen u graag!

© Saskia Creations - Lifecasting Nederland | Webdesign by Saskia Creations