Lifecasting bij dieren,
Pootafdrukjes van uw huisdier!

Dier en Beeld

Pootafdruk laten maken van uw huisdier?..... Whatsapp ons!


De band die mensen hebben met een huisdier zoals een hond of kat is vaak erg sterk. 'sochtends begroet worden met kopjes of kwispelende staartjes. Wanneer je thuiskomt, ook al ben je maar 5 minuten weggeweest is je huisdier altijd net zo enthousiast als wanneer je een week wegging. De liefde is onvoorwaardelijk, van beide kanten. Het is dan ook niet zo gek dat veel eigenaren een mooi beeld laten maken van de poot van hun hond of kat. Als puppy om later te herinneren hoe klein ze waren, of als volwassen hond omdat ze zoveel jaren al bij je zijn en je dan een mooie herinnering hebt aan toen.

Afdruk van hond

3D pootafdruk laten maken

Een lifecasting van een pootje kan samen met uw hand(en) maar u kunt ook alleen 1 pootje of 2 pootjes laten maken. Samen kijken we welke positie het mooiste is voor uw hond of kat.

Pootafdruk bij overleden huisdier

wanneer uw lieverd ineens er niet meer is of ziek wordt dan is dat een ingrijpende gebeurtenis. Een foto van uw dier, een halsbandje of wat dan ook heeft ineens zoveel meer betekenis. Hoe mooi zou het dan zijn als u een herinnering heeft aan uw huisdier d.m.v. een pootafdrukje?

Wanneer uw hondje of kat al overleden is kunnen we ook, indien gewenst, naast een pootafdruk ook nog een gipsafdrukje maken van de neus. Deze is binnen een paar minuten klaar. Daarnaast kun je ook een volledige afdruk van het hoofdje inclusief pootjes maken. Belangrijk is wel dat het dier meteen in de goede positie gelegd wordt. Wanneer u een afdruk van het neusje of een volledig snuitje wil, geef dit dan aan bij het maken van een afspraak. Wacht niet lang met het maken van een afspraak.

gipsafdruk van hondenpootje

Een pootafdruk maken bij je hond

Uw hond heeft natuurlijk geen idee wat hem te wachten staat, dus voor sommige honden kan het verstandig zijn thuis alvast een aantal keer te oefenen. Dit kan door de hond aan te wennen zijn poot in een bakje of emmertje te houden zonder de bodem te raken. Beloon hem en ga niet te snel maar bouw het op. Van 30 sec. naar 5 minuutjes in een emmertje. Eerst leeg en daarna met wat lauw water.

Voor een rechtop staand beeld is het de bedoeling dat uw hond ongeveer 5 minuten zijn of haar pootje stil houd in een rond emmertje van ongeveer 1 liter tot 2 liter (afhankelijk van de grootte van de hond en of u uw handen er bij wilt). Wanneer u een beeld wilt waarbij u uw hand laat rusten met het pootje in uw hand, dan kan de hond gewoon rustig liggen.

Een pootafdruk laten maken bij je kat

Een kat is iets lastiger. Zoals we weten zijn de meeste katten niet dol op water en nu is dat met dit vloeibare materiaal niet veel anders. Een rustige kat zal het niet zo moeilijk vinden. Maar een kat is geen hond, die je op commando kan laten zitten of liggen. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk, want er zijn ook serieus circusartiesten bij die kunstjes kunnen van aporteren tot aan pootjes geven.
Reserveer een afspraak!

Vraag vrijblijfend informatie aan of reserveer een afspraak. Wij helpen u graag!

© Saskia Creations - Lifecasting Nederland | Webdesign by Saskia Creations