Een handbeeld maken,
Werkwijze Lifecasting uitgelegd

Werkwijze

Let op! Het mallen-materiaal gaat niet uit uw kleding. Er zijn schorten aanwezig, maar u kunt het beste (vooral bij baby's en grote lifecastings en bodycastings van het lichaam) kleding aan doen die vies mag worden.
Op al onze producten en diensten gelden onze Algemene Voorwaarden. Lees deze zorgvuldig door.

Een afdruk laten maken

U maakt een afspraak voor het maken van de mal. Dit kan hier in mijn atelier, maar wanneer u niet in staat bent om te reizen kan ik ook op locatie komen. Let op, er komen dan wel reiskosten overheen. Wilt u vooraf weten wat de kosten zijn dan kan ik dat voor u berekenen wanneer u mij uw woonplaats doorgeeft. Het kiezen van een kleur, sokkel gebeurt voor we een mal gaan maken.

lifecasting papenvoort

Hoe lang duurt het maken van een handafdruk?

Het maken van een mal is een paar minuten, maar het proces hierna duurt een week of twee. Wanneer u bij ons komt voor het maken van de mal is het belangrijk om ervoor te zorgen (en dit zal ik tijdens de afspraak ook herhalen) dat u op een manier gaat staan of zitten waarbij u het lang volhoud. Immers 5 minuten lijkt kort maar is dat zeer zeker niet als je je niet mag bewegen. Wanneer de mal uitgehard is kunnen jullie er één voor één uit. Wij geven aanwijzingen hoe u uw handen er het beste uit kunt halen.

hoe maak je een handafdruk

Gietproces

Hierna zal ik de mal gaan klaarmaken en ingieten. U kunt naar huis gaan of ik ga zelf naar huis als ik op uw locatie ben.

Wanneer is mijn beeld klaar?

Afhankelijk van uw wensen en de grootte van het beeld, is uw beeld ongeveer binnen 2 tot 4 weken klaar. Ik geef bericht wanneer hij klaar is en u hem kunt ophalen.bronzen handbeeld oldemarkt

Lichaamscastings

Wanneer u voor een body- of lifecasting komt is het belangrijk om oudere kleren aan te doen. Een makkelijk zittende broek en shirt is ook fijn aangezien u een poosje zal moeten staan of zitten (afhankelijk van het te casten lichaamsdeel). Hou er ook rekening mee dat knellende bh bandjes, broeken etc. ervoor zorgt dat als de afdruk in uw lichaam staat deze dan ook exact op de afdruk komt te staan. Het beste is dus om een half uurtje voor de casting alvast de bh bandjes slapper te zetten of over de schouder te dragen. De mal neemt namelijk ieder details over dus ook elk deukje, schrammetje, wondje etc.

gipsafdruk handen

Gezinsbeeld

Samen een beeld creëren

Samen met je gezin kan je ook een beeld maken. Wil je ook zo'n prachtige herinnering?!

Jullie zijn van harte welkom in het atelier. Graag hoor ik van tevoren om hoeveel personen het gaat en wat de leeftijden zijn. Ik zal jullie informatie geven over hoe alles in zijn werk gaat. Heb je vragen? Stel ze gerust!

Stuur mailWhatsapp
lifecasting hengelo

Afwerking

Nadat uw beeld uit de mal komt, gaan we deze bijwerken. Kleine oneffenheden worden hierbij zorgvuldig verwijderd.

Kleuren

Van brons tot zilver en andere metallics tot aan het rgb-mengkleurenpalet! Gratis inbegrepen bij uw beeld!

Op locatie

Niet in de gelegenheid om langs te komen? Wij komen graag naar u toe! Wij rijden door heel Nederland met onze bus.

Fotogalerij Beelden

Gemaakt met zorg!


Bekijk portfolio

Reserveer een afspraak!

Heb je nog vragen of wil jij ook graag een mooi uniek kunstwerk?

© Saskia Creations - Lifecasting | Algemene voorwaarden | Webdesign by Saskia Creations