Lifecasting,
Materialen en kleuringen

Materialen

Wij maken gebruik van hoge kwaliteits gecertificeerde materialen. De materialen zijn 100% veilig voor de huid, ook voor zwangeren en baby's. Uiteraard willen we onze footprint op de wereld zo klein mogelijk houden en kiezen we waar kan voor een milieuvriendelijk materiaal. De producten die we gebruiken voor het maken van eenmalige mallen zijn dan ook composteerbaar.

gietmaterialen

Er zijn vele mogelijkheden in gietmateriaal. Wij kiezen voor de meest duurzame en sterkste materialen zodat u een beeld heeft waar u nog jarenlang van kan genieten. Daarom gieten wij ook nooit met (porselein)gips. Deze is vaak meegeleverd in de goedkope doe-het-zelf-kits die op de markt zijn.
De materialen die wij gebruiken zijn speciaal ontwikkeld voor het maken van castings van klein tot groot. Enkele voorbeelden zijn acrylhars, epoxy, gietsteen aluminiumcement etc.

Kleuren

Ieder beeld kan indien gewenst afgewerkt worden in een kleur naar keuze. Dit kan van brons tot koper, maar denk ook aan bijvoorbeeld een paars, roze etc. afgewerkt met een zilverlook.
Laat je inspireren door onze kleurstalen en voorbeelden in ons atelier.


Het atelier

van mal tot beeld

Een beeld maken is professioneel ambachtswerk. U betaald niet alleen voor de hoogkwaliteits materialen die we gebruiken, maar ook voor onze tijd en energie die we in elk werkstuk steken. Het maken van de mal is vrij snel gedaan, maar dan begint ons werk pas echt. Het ingieten van het materiaal moet zorgvuldig gebeuren. Wanneer het beeld uit de mal komt is het tijd om te drogen. Daarna wordt het beeld gecontroleerd op luchtbelletjes en andere oneffenheden en indien nodig geretoucheerd met precissie gereedschap.

Lifecasting proces

Reserveer een afspraak!

Vraag vrijblijfend informatie aan of reserveer een afspraak. Wij helpen u graag!

© Saskia Creations - Lifecasting | Algemene voorwaarden | Webdesign by Saskia Creations