Handgemaakte Urnen,
uit eigen atelier!

Handgemaakte urnen

Handgemaakte urnen

De as van uw dierbare wil je graag op een speciale plek bewaren. Een urn die de persoonlijkheid weerspiegelt van deze persoon of de warmte die de persoon met zich mee bracht. Wij ontwerpen en maken een gepersonaliseerde urn op basis van jou/jullie wensen of die van de overledene, wanneer deze zijn/haar wensen kenbaar heeft gemaakt aan jullie. Samen kijken we naar de mogelijkheden en zullen we ideeën aandragen.

Urn in druppelvorm met hart

Je eigen urn alvast laten maken

Het klinkt misschien gek, maar waarom de keuze van een urn overlaten aan je nabestaanden? Misschien wil je zelf liever een urn uitkiezen, of samen met je partner of gezin.
Je hoeft hiervoor ook helemaal niet ziek of oud te zijn. Er zijn zat jonge mensen die alvast laten vastleggen wat ze bij overlijden graag willen.
Daarnaast is het ook een mooie gedachte voor jouw nabestaanden, dat jij bij de keuze van een urn nauw betrokken bent geweest. Het is dus echt iets wat jij mooi vind. Wat jij wilde. Handgemaakte urn in tinkleur

Handafdrukken om de urn

Je kunt een urn laten maken en ontwerpen mét en zonder de handen van jezelf/partner/gezin er omheen. Ook urnen die u niet bij ons laat maken kunnen we in veel gevallen mee laten casten met jullie handen erbij of eromheen. U kunt altijd even bellen of mailen voor meer informatie.

Urn laten maken met handen er omheen

Sokkels en voetplaten voor urnen

Wil je een urn zonder handen dan is een sokkel of voetplaat wel erg mooi. Urnen die uit zichzelf kunnen staan behoeven geen sokkel of voetplaat, maar urnen in de vorm van bijvoorbeeld een hart zonder vlakke onderkant wordt lastiger te plaatsen. Ook hier gaan we samen naar kijken wat jullie mooi vinden en welk materiaal en kleur de sokkel mag worden. Daarnaast is het belangrijk dat de urn het belangrijkste is en niet de sokkel. Het laatste wat je wil is dat er iets onder komt wat een goedkope uitstraling heeft en daarom bedenken wij graag oplossingen die de urn beter doen uitkomen in plaats van naar beneden halen.

Het atelier

In ons atelier werk ik veel met allerlei materialen. Ik vind het fantastisch werk om iets te creeëren uit niets. Het bedenken en ontwerpen maar ook de creatie zelf maken is fantastisch om te doen. Doordat elk ontwerp met de hand gemaakt wordt zijn er bijna geen beperkingen.

Kleuren en materiaal

Iedere urn kan afgewerkt worden in een kleur naar keuze. Dit kan van brons tot koper, maar ook wit, zwart, hoogglans, mat etc.
Zelfs kleine kleurschakeringen zijn mogelijk om iets meer warmte in bijvoorbeeld een zilveren beeld te krijgen. Laat je inspireren door onze kleurstalen en voorbeelden!

Wanneer is een urn klaar?

Een urn is niet binnen een week klaar. Het maken van een urn is een intensief proces. Verwacht dus niet dat jouw urn met een week klaar is. We willen er veel tijd en zorg aan besteden zodat jij tevreden bent over de urn. We gaan eerst een afspraak maken voor het bespreken van de wensen. Hierna zal er een ontwerp of schets uit voort vloeien. Daarna zal bij akkoord van het ontwerp, de urn gemaakt worden in het testmateriaal. Hierbij kunnen jullie nog aanwijzingen geven. Wij sturen foto's door of u kunt ook nog een keer langs komen om te kijken. Zodra het testbeeld akkoord is zullen we verder gaan en wanneer er gekozen is voor handen om de urn te plaatsen, wordt er nog een afspraak gemaakt om jou/jullie handen om de urn heen te casten.
Het is dus moeilijk zeggen hoe vlot een urn klaar is. Dit zal gemiddeld rond de 5 weken zijn. In enkele gevallen kan het langer duren afhankelijk van de complexiteit van de urn.

Mini urnen

Een mini urn is een kleine urn waarin een gedeelte van de as van een dierbare kan worden bewaard. Vaak is deze mini-urn handzaam en dus kunt u de urn in uw handpalm vasthouden. Een mini urn kunt u ook met u meenemen. Wanneer u bijvoorbeeld op reis gaat. Veel mensen ervaren dit als troostend. Omdat hun dierbare voor hun gevoel dan dichterbij is. Wij kunnen een mini-urn voor u ontwerpen en maken die tevens past bij de grote urn. Maar u kunt ook een van de miniurnen uit ons assortiment kiezen. Onze miniurnen hebben 2 afsluitmogelijkheden. een schroefdopje (in messing, chroom, zilver etc.) of een definitief dopje passend in de stijl van de urn, bijvoorbeeld een bloem of iets dergelijks. Deze kunt u na het vullen verlijmen.

Gedenksteentje

Naast urnen kunnen we ook een mini gedenksteen maken. Een gedenksteentje wordt geplaatst op een persoonlijke plek ter nagedachtenis aan jou dierbare. Nabestaanden vinden het prettig om de mogelijkheid te hebben een kleine gedenksteen voor thuis te kopen. Deze kan dan geplaatst worden op een bijzondere plek in huis of in de tuin. Ook het geven van een gedenksteen aan nabestaanden is zeer geschikt als troost bij het overlijden van een dierbare.

Dierenurnen

Naast het maken van urnen voor mensen, maak ik ook urnen voor dieren. Het uitkiezen van een mooie urn voor je geliefde maatje is een emotionele tijd. We willen je graag helpen bij deze zoektocht. Kijk op onze pagina dierenurnen voor meer informatie. Ook vind je hier meer informatie voor miniurnen en gedenkstenen voor huisdieren.

Hoe vul je een urn?

Je bent vrij om te kiezen of je de urn zelf wilt vullen of dit wil laten doen. Het vullen van een urn wordt soms gedaan door de uitvaartbegeleider of het crematorium, maar niet iedereen doet dit dus informeer vooraf of dit mogelik is. Wil je liever zelf de urn vullen, lees dan eerst zorgvuldig de vulhandleiding voordat u de urn gaat vullen en afsluiten.

Klik hier voor meer informatie over hoe je een urn vullen en lijmen kunt.Reserveer een afspraak!

Vraag vrijblijfend informatie aan of reserveer een afspraak. Wij helpen u graag!

© Lifecasting Atelier Nederland | Webdesign by www.saskiacreations.nl