Handgemaakte Urnen,
uit eigen atelier!

Handgemaakte urnen

Unieke gepersonaliseerde urnen

De as van uw dierbare wil je graag op een speciale plek bewaren. Een urn die de persoonlijkheid weerspiegelt van deze persoon of de warmte die de persoon met zich mee bracht. Wij ontwerpen en maken een gepersonaliseerde urn op basis van jou/jullie wensen of die van de overledene, wanneer deze zijn/haar wensen kenbaar heeft gemaakt aan jullie. Samen kijken we naar de mogelijkheden en zullen we ideeën aandragen.

urn druppel hart

Je eigen urn alvast laten maken

Het klinkt misschien gek, maar waarom de keuze van een urn overlaten aan je nabestaanden? Misschien wil je zelf liever een urn uitkiezen, of samen met je partner of gezin.
Je hoeft hiervoor ook helemaal niet ziek of oud te zijn. Er zijn zat jonge mensen die alvast laten vastleggen wat ze bij overlijden graag willen.
Daarnaast is het ook een mooie gedachte voor jouw nabestaanden, dat jij bij de keuze van een urn nauw betrokken bent geweest. Het is dus echt iets wat jij mooi vind. Wat jij wilde.

handgemaakte urn tin

Handafdrukken om de urn

Je kunt een urn laten maken en ontwerpen mét en zonder de handen van jezelf/partner/gezin er omheen. Ook urnen die u niet bij ons laat maken kunnen we in veel gevallen mee laten casten met jullie handen erbij of eromheen. U kunt altijd even bellen of mailen voor meer informatie.

urn laten maken met handen

hartvormige urn met handen

Sokkels en voetplaten voor urnen

Wil je een urn zonder handen dan is een sokkel of voetplaat wel erg mooi. Urnen die uit zichzelf kunnen staan behoeven geen sokkel of voetplaat, maar urnen in de vorm van bijvoorbeeld een hart zonder vlakke onderkant wordt lastiger te plaatsen. Ook hier gaan we samen naar kijken wat jullie mooi vinden en welk materiaal en kleur de sokkel mag worden. Daarnaast is het belangrijk dat de urn het belangrijkste is en niet de sokkel. Het laatste wat je wil is dat er iets onder komt wat een goedkope uitstraling heeft en daarom bedenken wij graag oplossingen die de urn beter doen uitkomen in plaats van naar beneden halen.

Het atelier

In ons atelier werk ik veel met allerlei materialen. Ik vind het fantastisch werk om iets te creeëren uit niets. Het bedenken en ontwerpen maar ook de creatie zelf maken is fantastisch om te doen. Doordat elk ontwerp met de hand gemaakt wordt zijn er bijna geen beperkingen.

Kleuren en materiaal

Iedere urn kan afgewerkt worden in een kleur naar keuze. Dit kan van brons tot koper, maar ook wit, zwart, hoogglans, mat etc.
Zelfs kleine kleurschakeringen zijn mogelijk om iets meer warmte in bijvoorbeeld een zilveren beeld te krijgen. Laat je inspireren door onze kleurstalen en voorbeelden!

handgemaakte speciale urnen

Wanneer is een urn klaar?

Een urn is niet binnen een week klaar. Het maken van een urn is een intensief proces. Verwacht dus niet dat jouw urn met een week klaar is. We willen er veel tijd en zorg aan besteden zodat jij tevreden bent over de urn. We gaan eerst een afspraak maken voor het bespreken van de wensen. Hierna zal er een ontwerp of schets uit voort vloeien. Daarna zal bij akkoord van het ontwerp, de urn gemaakt worden in het testmateriaal. Hierbij kunnen jullie nog aanwijzingen geven. Wij sturen foto's door of u kunt ook nog een keer langs komen om te kijken. Zodra het testbeeld akkoord is zullen we verder gaan en wanneer er gekozen is voor handen om de urn te plaatsen, wordt er nog een afspraak gemaakt om jou/jullie handen om de urn heen te casten.
Het is dus moeilijk zeggen hoe vlot een urn klaar is. Dit zal gemiddeld rond de 5 weken zijn. In enkele gevallen kan het langer duren afhankelijk van de complexiteit van de urn.

Mini urnen

Naast een mooie urn kunt u ook kiezen voor een mini-urn. U heeft dan een kleinere urn waarin u een deel of een klein beetje as van uw dierbare in kunt bewaren. De mini-urnen worden vaak meegeomen op reis, of bij iemand gedragen. U kunt de miniurn makkelijk in uw hand houden. Veel mensen ervaren het hebben van een miniurn als troostend. Voor meer informatie over miniurnen kunt u in het menu kijken of de link volgen.
miniurn hartje

Gedenksteentje laten maken

Wil je naast een mooie urn ook een mooi gedenksteentje laten maken? Passend bij de urn of miniurn kunnen we een mooie herinnering ter nagedachtenis aan jouw dierbare maken. Klik op de link voor meer info of ga naar het menu onder urnen.

Dierenurnen

Naast het maken van urnen voor mensen, maak ik ook urnen voor dieren. Het uitkiezen van een mooie urn voor je geliefde maatje is een emotionele tijd. We willen je graag helpen bij deze zoektocht. Kijk op onze pagina dierenurnen voor meer informatie. Ook vind je hier meer informatie voor miniurnen en gedenkstenen voor huisdieren.

Hoe vul je een urn?

Je bent vrij om te kiezen of je de urn zelf wilt vullen of dit wil laten doen. Het vullen van een urn wordt soms gedaan door de uitvaartbegeleider of het crematorium, maar niet iedereen doet dit dus informeer vooraf of dit mogelik is. Wil je liever zelf de urn vullen, lees dan eerst zorgvuldig de vulhandleiding voordat u de urn gaat vullen en afsluiten.

Klik hier voor meer informatie over hoe je een urn vullen en lijmen kunt.
Bekijk onze portfolio urnen en zie wat wij zoal gemaakt hebben.Reserveer een afspraak!

Vraag vrijblijfend informatie aan of reserveer een afspraak. Wij helpen u graag!

© Saskia Creations - Lifecasting Nederland | Webdesign by Saskia Creations