Vulhandleiding,
Urnen, miniurnen

Vulhandleiding urnen - minirunen

Hoe vul je een urn?

De urnen zijn eenvoudig te vullen. Draai de afsluitdop open en neem een trechter of rol een stukje papier op tot een trechter. Zorg dat er onder de urn een voldoende groot stuk papier ligt (bijvoorbeeld een stuk kaft- of cadeaupapier). Mocht u dan iets morsen dan kunt u dit eenvoudig bij elkaar vegen met een zacht kwastje.

Na het vullen controleert u of er geen as in het schroefdraad van de vulopening terecht is gekomen. Indien dit het geval is, verwijderd u dit met een kwastje van varkenshaar (stevige haartjes). Hierna kunt u de dop dichtdraaien.

De afsluitdopvan een urn lijmen

Wilt u de urn volledig verzegeldhebben, dan kunt u middels een drupje lijm de dop sluiten.

Vulopening van de urn

urn vullen

Het lijmen van een schroefdop

- Draai eerst de dop een keer dicht zonder lijm om te controleren of er geen as tussen is gekomen. Indien nodig verwijderd u restjes as met een kwastje van varkenshaar.
- Wanneer de dop goed sluit kunt u hem weer openen.
- Hierna plaatst u een klein beetje lijm op het onderste deel van het schroefdraad van de dop. (Dit omdat wanneer er teveel lijm over de gehele schroefdraad wordt gedaan, er lijm langs de dop omhoog knoeit). U kunt ook eerst wat lijm op een kartonnetje doen en dit oppakken met een tandenstokertje. Dit doseert makkelijker.
- Draai vervolgens het dopje op de urn. En veeg overtollige lijm meteen af met een doek. Laat hierna de urn drogen. Kijk op de verpakking hoe lang de droogtijd is van de lijm.


urn maken steenwijk

Het lijmen van vormgegeven afsluitdoppen

Wanneer u een urn heeft waarbij de dop geïntegreerd is met de vormgeving van de urn, kunt u deze na het vullen ook lijmen.
- Zorg dat er geen asresten tussen de af te sluiten delen zitten.
- Oefen eerst met het sluiten van de dop zonder lijm. Maak een draaiende beweging waarbij u de dop een beetje schuin houd. Voor het openen doet u hetzelfde maar dan in tegengestelde richting.
- Druppel een kleine hoeveelheid lijm op de contactpunten van de dop met de urn (Komt u er niet uit bel ons dan voor advies, wij helpen u graag). U kunt ook eerst een beetje lijm op een kartonnetje doen en deze met een tandenstokertje oppakken. Dit doseert makkelijker en zo heeft u niet de kans dat u teveel lijm gebruikt of ergens op morst waar het niet moet komen.
- Draai vervolgens de dop met een draaiende beweging op de urn.
- Veeg overtollige lijm meteen af met een doekje. Laat de urn nu drogen. Check de handleiding op de tube voor droogtijden.

Aanbevolen lijmen voor urnen:

Bij de metalen afsluitdoppen:
- Bison Fast Fix┬▓ Metal
- Bison Kit transparante contactlijm
- Bison Secondelijm

Voor afsluitdoppen anders dan metaal:
-Bison epoxylijm
- Bison Secondelijm

Tot slot

Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor beschadigingen die voortkomen uit het vullen en/of het verlijmen van de urnen en miniurnen. Mocht je vragen hebben over het vullen of lijmen, neem dan contact met ons op, zodat wij je kunnen adviseren.Reserveer een afspraak!

Vraag vrijblijfend informatie aan of reserveer een afspraak. Wij helpen u graag!

© Saskia Creations - Lifecasting | Algemene voorwaarden | Webdesign by Saskia Creations