Dierenurnen
Handgemaakt met zorg!

Dierenurnen

Uw huisdier verliezen is een vreselijke gebeurtenis. U mist uw trouwe maatje en ineens is het stil en leeg. Of u uw dier nu wilt laten begraven of cremeren, beide keren wilt u het dier een mooie rustplaats geven.

Handgemaakte urn bol

Een urn voor uw huisdier

De laatste jaren wordt er veel vaker voor cremeren gekozen. Cremeren geeft de mogelijkheid om uw dier een gedenkwaardige plek te geven als rustplaats. Denk aan het verstrooien van de as op een mooie plek. U kunt de as ook bewaren in een urn of mini-urn. Een deel van de as kan dan verstrooid worden op een bijzondere plek voor u en uw dier en een ander deel kan in een mooie handgemaakte urn en/of mini-urn gedaan worden. Op deze manier heeft u meerdere mogelijkheden, welke ook bijdragen aan de verwerking van het verlies van uw huisdier. Zeker wanneer u kinderen heeft kunt u ze hier bij betrekken door bijvoorbeeld samen een mooie plaats uit te iezen voor het verstrooien of bij het inrichten van een gedenkplekje. Op zo'n gedenkplekje kunt u dan ook een gedenksteentje plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld op een speciaal plekje in je huis of in je tuin zijn.

Een dierenurn uitzoeken

Het zoeken naar een urn is heel persoonlijk en emotioneel. Er zijn natuurlijk tal van standaard urnen te koop. Maar wil je juist iets wat niet iedereen heeft en uniek is dan kun je ook een mooie urn laten maken zoals jij mooit vind.

Handgemaakt en unieke dierenurnen

Wij maken voor u een handgemaakte urn op basis van uw wensen en idee├źn. De laatste rustplaats van uw huisdier verdient immers een speciale mooie gedenkplek. Er wordt veel tijd en aandacht gegeven aan de vormgeving en decoratie van de urnen. Uiteraard zijn er voorbeelden die u kunt bekijken zoals het materiaal, vormen en kleuren. Wij zullen ook op basis van wat u verteld gaan nadenken over wat misschien mooi kan zijn. Zo komen we samen tot iets wat voor u goed voelt en klopt. Het maken van een

Kleuren en materiaal

Iedere urn kan indien gewenst afgewerkt worden in een kleur naar keuze. Dit kan van brons tot koper, maar denk ook aan bijvoorbeeld een paars, roze etc. afgewerkt met een zilverlook.

Gedenksteentjes

Een gedenksteentje is niet altijd een letterlijke steen, zo noemt men het, maar het kan bestaan uit allerlei materiaal.

Een gedenksteen wordt geplaatst in huis of in de tuin ter nagedachtenis aan uw huisdier. Veel mensen vinden het fijn om een soort gedenkplek in te richten voor hun huisdier. Dit kan een altaartje zijn waar je het gedenksteentje samen met een foto en kaarsje bijvoorbeeld plaatst. Maar je kunt het gedenksteentje ook ergens neer leggen wat voor jou of je huisdier een prettige plek was. Misschien een slaapplek in de tuin. De gedenksteentjes kunnen van alles zijn qua vorm, ook kunnen we een gedenksteen maken die past bij de urn.

Mini urn

Een mini urn zegt het al, het is mini, dus kleiner dan een gewone urn. Nu zijn dierenurnen meestal niet supergroot, maar een miniurn is bedoeld om mee te kunnen nemen. Bijvoorbeeld als je op reis gaat. Of om in je handen te houden. Het geeft een intiemer gevoel om je overleden maatje vlakbij je te kunnen houden en te omsluiten in je handen. We kunnen mini-urnen naar wens maken. Een miniurn kan gesloten worden door een schroefdopje van messing, chroom, zilver of een afsluitdopje passend in het ontwerp van de urn. Dit kan bijvoorbeeld een bloem zijn als dopje. Deze kan je dan na het vullen dichtlijmen.

Klik hier voor meer informatie over hoe je een urn vullen en lijmen kunt.Reserveer een afspraak!

Vraag vrijblijfend informatie aan of reserveer een afspraak. Wij helpen u graag!

© Saskia Creations - Lifecasting Nederland | Webdesign by Saskia Creations