Gipsbuik maken,
een mooie herinnering!

Gipsbuik laten maken

Wat is een gipsbuik?

Een gipsbuik is een gipsen afdruk van je zwangere buik. Veel vrouwen vinden het ontzettend leuk om een afdruk te laten maken als herinnering aan die periode dat je zwanger was. De grootte van je buik, de vorm, bij elke zwangerschap is deze anders en per vrouw verschilt deze ook enorm.

Bij Lifecasting Overijssel kun jij een gipsbuik laten maken en zelfs laten versieren op de manier die jij leuk vind.

Gipsbuik met kant en bloemen

Hoe maak je een gipsbuik?

Een gipsbuik maken kost niet veel tijd en is meestal met een half uur wel klaar. Je kunt alleen je buik laten gipsen of je buik en borsten of een arm en schouder erbij. Aan jou de keuze!
Wanneer we een gipsen buik maken leggen we laagjes gipsverband over je buik heen. Wanneer deze uitgehard zijn (dit is meestal na 5-8 min.) halen we de gipsbuik van jou lichaam. Wil je hem zelf afwerjken dan kan hij meteen mee naar huis. Zorg dan wel voor een kleedje waar je hem op kunt leggen. Wil jij livere dat wij de gipsbuik versieren dan blijft de gipsbuik in ons atelier. Wij prepareren de buik dan verder zodat hij mooi blijft. Ook knippen we de gipsbuik netjes bij en wanneer er gekozen is voor een beschildering van de buik zullen we hem ook egaliseren.

Bekijk portfolio Gipsbuiken

Realistische afdruk van buik

Wil je liever een realistische afdruk van je buik dan kies je het beste voor een bellycasting. Dit is een ander proces dan het maken van een gipsen afdruk van je buik. Bij bellycasting maken we namelijk een mal. Hierdoor worden alle details van jouw buik (en evt. borsten) overgenomen. Heb je dus striae dan zal dit ook zichtbaar zijn op de gegoten afdruk. Sommige vrouwen willen dit liever niet. Dan kunnen we soms wegwerken door de handen van jou of je partner er startegisch te plaatsen. Maar dan moet het wel kloppen en er natuurlijk uitzien vinden we. Helaas is het wegwerken van deze plekjes lastig want dat zou betekenen dat je de details van porien, haartjes, huidlijntjes allemaal ook weg moet schuren.

Zelf gipsbuik maken

Wil je liever zelf een gipsbuik maken dan kan je een DIY gipsbuik setje bestellen. Hierin vind je dan een beschrijving en het juiste materiaal om jou buik te maken. Zorg wel dat je goed geïnformeerd aan de slag gaat. Helaas zien wij veel eigengemaakte gipsbuiken in ons atelier om ze op te lappen. Doorgaans vanwege een verkeerde methode van het aanbrengen van het gipsverband tot zelfs slechte kwaliteit gipsverband. Wil je zeker zijn van een mooie gipsbuik bestel dan bij ons de juiste materialen en je krijgt meteen de juiste tips voor het maken van een stevige nette gipsbuik.

Renovatie en reparatie van gipsbuiken

Helaas worden niet alle gipsafdrukken op de juiste manier gemaakt en/of daarna behandeld waardoor de buik uit elkaar gaat vallen. Heb je zelf een gipsbuik gemaakt of heb je een buik te lang laten liggen en is hij verslechterd, maar zou je hem toch nog graag als aandenken willen laten opknappen? Dan is dat bij mij mogelijk. Ik zorg ervoor dat jouw gipsbuik er weer helemaal mooi uit komt te zien. De afwerking kan naar wens worden uitgevoerd, bijvoorbeeld kant met bloemen of met een schildering, mozaiek of een 3D sierwerk. Ook bronzen en andere metallic afwerkingen zijn prima mogelijk.Reserveer een afspraak!

Vraag vrijblijfend informatie aan of reserveer een afspraak. Wij helpen u graag!

© Saskia Creations - Lifecasting | Algemene voorwaarden | Webdesign by Saskia Creations