Zo mooi en zo lief,
de herinnering aan jou!

Handbeelden

Een handafdrukje of voetafdrukje

Je pasgeboren kindje is nog zo klein. Je staat versteld hoe snel een baby groeit. Dit betekent dat die kleine vingertjes en teentjes straks groter zijn. Hoe leuk is het dan om juist dat kleine nu vast te leggen als herinnering voor later. Veel mensen pakten vroeger hun fotoalbum erbij om te laten zien hoe klein ze vroeger wren. Nu kun je samen met je kleuter terug aan het beeldje terugzien hoe klein hun voetje was. Ze kunnen het zelfs meten door hun handje of voetje er naast te leggen!

voetafdrukje in fotolijst

Hoe maak je een voetafdrukje

Omdat baby's en kinderen nogal beweeglijk kunnen zijn is het handig een fopspeen, drinken, of muziekje mee te nemen waarvan jij weet dat ze er rustiger van worden. Bij kleine babytjes helpt het ook om een afdrukje te maken tijdens het voeden.
We maken in een klein bakje het materiaal voor de mal klar. Hierna gaan we zachtjes met het voetje in het bakje en houden we het enkeltje van de baby een beetje vast om stabiel te blijven. Wanneer het materiaal uitgehard is (meestal tussen de 3-5 minuten) kunnen we het voetje er langzaam uit halen. Dit doet geen pijn alleen worden baby's er soms wat kriebelig van. Hierna begint het gietproces. Wanneer alle te maken mallen klaar zijn, kunnen jullie naar huis gaan. Ik zal dan de mallen ingieten en verder bewerken.

Is lifecasting bij baby veilig?

Ja, het maken van een lifecasting bij baby's en kinderen is volkomen veilig. We werken met gecertificeerde materialen die 100% huidveilig zijn.


Praktische tips!

extra voeding en luiers

Soms is het handig om het kindje te voeden tijdens het maken van een afdrukje. Zeker als het om meerdere afdrukjes gaat is een extra voeding, luiers of drinken handig om mee te nemen. Een tevreden kindje zal rustiger zijn en dat willen we natuurlijk graag. In ons atelier is een magnetron, waterkoker en kommode aanwezig.Reserveer een afspraak!

Vraag vrijblijfend informatie aan of reserveer een afspraak. Wij helpen u graag!

© Saskia Creations - Lifecasting | Algemene voorwaarden | Webdesign by Saskia Creations